Lemaradtunk az Amazonról, a szlovákoké lett a logisztikai központ

  • 1-10000 m2
  • 1-7 €/m2Nem sikerült a terv, nem magyar, hanem szlovákiai várost választott az Amazon az új logisztikai központ létrehozására.

A szlovákiai Szereden (Sereï) épít logisztikai bázist az amerikai online áruház, az Amazon – írja az Újszó.com. A Pozsonytól kocsival 30 percre, Mosonmagyaróvártól pedig 1 órára lévő településen első pár évben ezer új munkahely jön létre a beruházás nyomán, de ez a későbbiekben három ezerre is nőhet a lap információi szerint.

 

distribution-center-1136510_1280-768x375

Az Amazon egyelőre nem akarta pontosítani az értesüléseket, és a tervezett beruházás összegét sem hozták nyilvánosságra. „Az, hogy logisztikai központunkat Szlovákiában építjük meg csak azt igazolja, mennyire hiszünk a beruházásoknak ebben a régióban. Egészen biztos, hogy elég olyan alkalmazottat találunk a térségben, akik nyitottak lesznek az új lehetőségek iránt” – közölte tegnap Roy Perticucci, az Amazon európai igazgatója.

Az 1995-ben alapított Amazon a világ legnagyobb internetes áruházai közé tartozik. Európában több mint 40 ezer alkalmazottja van, harminc logisztikai központot üzemeltet. Idén Európában további 15 ezer ember alkalmazását tervezik. Az Amazon forgalma éves szinten túllépi a százmilliárd dollárt.