Sopronban vásárolt a Diófa

  • 1-10000 m2
  • 1-7 €/m2A Diófa Alapkezelő Zrt. megvásárolta a Huncargo Holding Zrt. soproni logisztikai parkját, amelyet az eladó a továbbiakban bérel és üzemeltet.

 

A Diófa Alapkezelő Zrt. 2017 végén állapodott meg a Huncargo Holding Zrt.-vel a soproni logisztikai park sale & leaseback típusú tranzakciójáról. Az akvizíció keretében a Diófa Alapkezelő Zrt. a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap portfóliójába vásárolta meg a 14 000 négyzetméteres logisztikai központot, amelyet az eladó a továbbiakban bérel és üzemeltet. A három épületből, és további fejlesztési területből álló soproni ingatlan 100%-ban bérbeadott a Huncargo Holding Zrt. és leányvállalatai részére.

A Diófa Alapkezelő Zrt. által menedzselt ingatlan portfolió ipari és logisztikai kitettsége 69 000 négyzetméterrel 25%-ra nőtt. A vállalat portfoliójában jelenleg az iroda és kiskereskedelmi ingatlan terület alapon szinte arányosan 35-35%-ot tesz ki. A földrajzi elhelyezkedést tekintve pedig a portfolió 65%-a helyezkedik el Budapesten.